Studiebeurzen

Studeer jij binnenkort af aan een Nederlandse hogeschool of universiteit? Met een VSBfonds Beurs kun je doorstuderen of onderzoek doen in het buitenland.

Je buitenlandse vervolgstudie of onderzoek is een nieuwe studie die geen onderdeel uitmaakt van een Nederlandse opleiding. Stages komen niet in aanmerking. 

Er is één aanvraagronde per jaar. Vanaf september 2018 start een nieuwe aanvraagronde voor studenten die na 1 juli 2019 willen starten met een buitenlandse studie of onderzoek. De uiterste aanvraagdatum is 1 maart 2019!

De selectie vindt plaats in maart - april 2019.

Plannen om een vervolgstudie te doen in het buitenland? Misschien is een VSBfonds Beurs iets voor jou.

Wanneer kom ik in aanmerking? 

Bij de selectie letten we vooral op betrokkenheid bij je omgeving en je motivatie. Dat vinden we belangrijker dan cijfers. Wil jij weten of je in aanmerking komt? Dat is heel gemakkelijk: doe de quickscan en beantwoord 10 vragen. Of check meteen de voorwaarden

 

 

Doe de quickscan

 

Hoe vraag ik een VSBfonds Beurs aan? 

Je weet precies wat je wilt en hebt een uitgebreid studieplan opgesteld met begroting en motivatie. 
Neem altijd eerst contact op met jouw hogeschool of universiteit. Mogelijk zijn er aanvullende voorwaarden. 

Beurs aanvragen

Bursalen Netwerk

Het Bursalen Netwerk is een platform voor iedereen die ooit met een VSBfonds Beurs naar het buitenland is geweest. Een platform waarin jij kunt netwerken met andere bursalen én iets terug kan doen voor VSBfonds en de Nederlandse samenleving.

Voor VSBfonds is het waardevol om ook na je studie contact met jou te houden. We willen heel graag weten waar iedereen is gebleven. En hoe iedereen op zijn eigen manier bezig met het vormgeven van zijn of haar omgeving.

Bursalen Netwerk

 

Ik heb al een Beurs

Wanneer krijg ik het geld? Aan welke formaliteiten moet ik voldoen? Hoe moet ik het eindverslag aanleveren?

Ik heb al een beurs

Studiebeurzen

"De VSBfonds Beurs zorgt ervoor, dat ik kan werken, met mensen met een beperking in verschillende landen met diverse culturen."

Ilse Dekker Bursaal 2012

Voor contactpersonen 

VSBfonds Beurzen werkt samen met 37 universiteiten en hogescholen om het Beurzenprogramma uit te voeren. 

Info voor contactpersonen