Cursus fondsenwerving

Hoe vind ik financiering voor mijn project? Hoe moet ik een aanvraag indienen bij een fonds? Welke tips zijn er om succes te hebben bij een aanvraag? De online cursus fondsenwerving helpt u op weg bij het vinden van financiering van uw project.

Of u vrijwilliger bent of penningmeester, werkzaam bent in een professionele organisatie of enthousiast meedoet in uw buurt, iedereen wil weten hoe fondsenwerving een succes wordt.
 

Cursus fondsenwerving

Bekijk hier de video’s van de zeven lessen.

Les 0  Inleiding
Les 1  Financiering van uw project
Les 2  Case for support
Les 3  Rechtsvorm
Les 4  Projectplan
Les 5  Doelgroepen
Les 6  Begroting
Les 7  Evaluatie

Kennisquiz!

Cursusmateriaal om te printen

Als u de lessen heeft bekeken kunt u hier een PDF van de cursus downloaden. Handig voor als u de informatie zelf nog eens rustig wil nalezen. Of als u de cursus fondsenwerving aan uw medewerkers wil aanbieden.

Print de cursus

Donatie aanvragen

Wilt u een donatie bij ons aanvragen? Realiseer u dan goed dat het doen van een aanvraag tijd kost. Een goede voorbereiding helpt u voorkomen dat u een aanvraag doet die niet aansluit bij ons donatiebeleid en uw aanvraag wordt afgewezen. Bekijk onze video ‘Hoe doe ik een aanvraag?’ en lees de voorbereidende stappen goed door.   

 

Donatie aanvragen

Nog meer tips!

Om uw project te kunnen financieren, heeft een fonds een projectplan nodig. En hoe beter het plan, hoe makkelijker het voor het fonds is om zich een goed beeld van het project te vormen. Hieronder volgen 12 tips voor een goed projectplan.

Lees hier de tips!