Locatie: Friesland
Datum: 6-10-2021
Bereik: 30 deelnemers, 300 bezoekers per voorstelling
Classificatie: Community arts
Donatie: € 25.000,-

ANDERS! is een muziektheaterproject met een cast van jonge mensen met uiteenlopende beperkingen (deelnemers) en amateurs uit de regio die samen met professionele performers een voorstelling maken en uitvoeren.

Gecreëerd door Embrace Nederland. De uitvoering vindt plaats bij het Community Arts festival CityProms in Leeuwarden. Met als motto: ‘Iedereen heeft recht op een stem. Iedereen hoort erbij’. ANDERS! wil voorstellingen maken vanuit het perspectief van de deelnemers zelf, die hun verhalen ideeën en emoties bewerken naar een muziektheatervoorstelling, via tekst, poëzie, muziek en beweging.

Covid-19 heeft ook bij Anders! voor flinke uitdagingen gezorgd afgelopen jaar. De uitvoering van de voorstelling De dag dat ik op reis ga, is meerdere malen verplaatst. Maar helaas werden de gezondheidsrisico's in het najaar wederom te groot, en is toen een week voor de uitvoering alsnog besloten om het te annuleren. Na de derde keer uitstel is er uiteindelijk gekozen om een andere route te kiezen, wederom verplaatsen was geen goede optie met oog op de onzekere periode waar we op dat moment in zaten, zeker ook voor de deelnemers. In overleg met het gehele creatieve team en de betrokken fondsen hebben zij zich volledig gefocust op een vervangend einddoel, de gefilmde documentaire.

Dit beeld document geeft toeschouwers een prachtig beeld van de betrokken deelnemers en de impact van het meedoen aan Anders!