Jaarverslag magazine 2022
Studiebol

Nikki en Lianne studeren in Edinburgh met steun van VSBfonds

Nikki studeert met Lianne LLM Global Environment and Climate Change Law in Edinburgh met steun van VSBfonds. 
Kijk mee in deze vlog over hun ervaringen.

Nikki Nilwik (24) studeert met Lianne LLM Global Environment and Climate Change Law op de University of Edinburgh, Schotland. Ze heeft als vooropleiding een Bachelor in Religiewetenschappen gedaan op de UvA in Amsterdam en daarna een master Public International Law in Utrecht.

Waarom koos je voor deze studie? En waarom koos je voor studeren in het buitenland?
De University of Edinburgh heeft een van de beste rechtenfaculteiten ter wereld (top 20). Daarnaast is deze master specifiek toegepast op klimaatverandering en dat is redelijk bijzonder aangezien de meeste LLM alleen environmental law zijn. Ook wilde ik graag naar het buitenland omdat klimaatverandering een internationaal probleem is, waarover ik meer wilde leren in een internationale context.  

Hoe ontdekte je dat je bij VSBfonds een beurs kon aanvragen?
Een vriend van mij verwees me naar jullie fonds.

Waarom denk jij dat aan jou de beurs is toegekend?
Goede vraag en moeilijk om te beantwoorden. Ik denk dat de grootste reden mijn passie is voor het vakgebied waarin ik zit. Antwoorden vinden op de gigantische problemen die klimaatverandering veroorzaakt is mijn grootste doel en ik denk (hoop) dat ik die passie goed over kan brengen op andere mensen. Daarnaast denk ik dat het VSBfonds ook zag hoeveel deze master mij kon helpen bij het bereiken van dit doel.

Wat vind je leuk aan je studie en aan het leven daar?
Het internationale van de studie, betrokkenheid van de professoren en de vele extra mogelijkheden naast de studie zelf (Zoals het volgen van webinars).
Schotten zijn volgens mij een van de aardigste volken ter wereld. Iedereen is enorm vriendelijk en openhartig. Daarnaast is Edinburgh een enorm levendige stad waar altijd iets te doen is.

Wat is je favoriete plek in Edinburgh?
Ik weet niet zeker of ik een favoriete plek heb, aangezien ik vooral probeer zoveel mogelijk dingen en plekken uit te proberen. Maar er is een restaurant Baba waar we heen gaan om speciale gelegenheden te vieren en die staat zeker in de top 5!

Wat en/of wie mis je in Nederland het meest?
Mijn vriendengroep, ik heb al 12 jaar een hele sterke band met dezelfde groep vrienden en zou veel van mijn ervaringen hier graag met ze delen.

Keer je na je studie terug naar Nederland en wat zijn jouw plannen daarna?
Ik keer terug naar Nederland maar ik weet nog niet zo goed wat ik precies wil gaan doen. Ik heb enorm veel nieuwe dingen geleerd en ik moet nog even alles op een rijtje zetten om uit te vogelen wat ik hier precies mee kan en wil.

Wat neem je mee terug naar Nederland?
Zoveel nieuwe dingen die ik heb geleerd, maar een van de grootste lessen is geduldig zijn met mezelf. Klimaatverandering is een heftig vak om in te zitten, met veel depressiviteit en veel druk. Dit jaar heb ik geleerd dat het goed is om deze druk te voelen en ik ben enorm gemotiveerd om aan het werk te gaan, maar een balans vinden is ook belangrijk. Leuke dingen doen en een uitlaatklep hebben is belangrijk, vooral in een vakgebied dat redelijk zwaar kan zijn sommige dagen.