Locatie: Amsterdam
Datum: 4-7-2023
Bereik: 750 bezoekers
Classificatie: Vaardigheden ontwikkelen
Donatie: € 10.000,-

Watersportcentrum Spaarndammerbuurt Houthaven

Onder de noemer van 'Avonturenclub op het water' daagt dit watersportcentrum in Amsterdam kinderen uit om mee te doen aan diverse activiteiten. Zoals kano varen, waterfietsen maar ook specifieke op duurzaamheid en water gerichte activiteiten zoals plastic vissen en waterkwaliteit meten. Er zijn ruim 50 vrijwilligers betrokken bij deze activiteiten.

Er is na corona een enorme toename van Myopie/bijziendheid bij kinderen en toename van kinderen met een game verslaving. Er spelen steeds minder kinderen op straat, zo blijkt uit onderzoek. De kinderen uit de Spaarndammerbuurt, Westerpark buurt en de nieuwe Houthaven in Amsterdam, worden uitgedaagd om het water als speelgebied te ontdekken en de kano's, sups en waterfietsen te gebruiken. Het centrum voorziet in een grote behoefte in de buurt naar leuke, duurzame en gezonde activiteiten in de buitenlucht voor kinderen. Door het watersportcentrum weer nieuw leven in te blazen, dragen ook de ouders actief bij door zich als vrijwilliger aan te melden bij de activiteiten van het Watersportcentrum

Het project leidt tot vrolijk waterplezier momenten waar kinderen werken aan meer zelfvertrouwen, ze leren samenwerken (met waterfietsen en kano's) en leren verantwoordelijkheid te nemen (voor onderhoud/opruimen na afloop). Daarnaast leren ze meer over duurzaamheid op het water (door plastic vissen) en ontdekken samen mooie stukken van Amsterdam vanaf het water.

www.watersportclub.fun