Aanvragen? Zo werkt het.  

U kunt het hele jaar door een aanvraag indienen, maar wel uiterlijk vier maanden voor aanvang van het project. Het indienen van een aanvraag loopt middels onderstaande zes stappen. Realiseer u goed dat het doen van een aanvraag tijd kost.  Een goede voorbereiding helpt u voorkomen dat u een aanvraag doet die niet aansluit bij de criteria van VSBfonds en uw aanvraag wordt afgewezen.

Stap 1: Lees de algemene criteria

Lees voordat u een aanvraag wilt indienen onze algemene criteria. Als uw aanvraag aan deze algemene criteria voldoet, nemen we deze inhoudelijk in behandeling.


Stap 2: Kunst & Cultuur of Mens & Maatschappij?

Valt uw project onder Kunst & Cultuur of Mens & Maatschappij? Maak hieruit een keuze.
U ziet dan de beleidscriteria van dit aandachtsgebied. Als u deze gelezen heeft, kunt u een keuze maken uit één van de verschillende onderdelen waaruit uw project het beste aansluit.  

Stap 3: Doe de Quickscan

Om te bepalen of uw project en organisatie voldoet aan alle voorwaarden doorloopt u onze Quickscan. Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan is het niet mogelijk een aanvraag in te dienen. U kunt deze Quickscan doen nadat u hierboven een categorie heeft gekozen. 

Stap 4: Registreer en log in  

Alleen als u de Quickscan succesvol heeft doorlopen is het mogelijk een aanvraag in te dienen. Om een aanvraag te kunnen indienen is een account noodzakelijk. We hebben daarvoor onder meer uw naam en e-mailadres nodig, het KvK-nummer en de naam van uw organisatie.


Stap 5: Vul de aanvraag in

Als u bent ingelogd kunt u een aanvraag invullen. Een aanvraag bestaat uit een projectbeschrijving, de financiën, meerdere bijlagen en de gegevens van de organisatie. Wilt u het proces onderbreken en gegevens later aanvullen of wijzigen? Geen probleem: u kunt uw aanvraag tussentijds opslaan.


Stap 6 :  Verzend de aanvraag

Met de knop ‘Aanvraag indienen’ gaat u naar het scherm waarin u de gegevens van de ondertekenaar invult. Na het indienen van de aanvraag ontvangt u per e-mail een bevestigingslink om de aanvraag te voltooien. Pas als u op die link klikt, nemen wij de aanvraag in behandeling. Uw aanvraag wordt binnen vier maanden in behandeling genomen. U kunt de status van uw aanvraag volgen in uw account.

 

De behandeling van uw aanvraag

Via uw account kunt u het verloop van de procedure voor uw aanvraag volgen. Bij een statuswijziging ontvangt u een e-mail met een link naar de inlogpagina van uw account. De voortgangsinformatie staat voor u klaar in tekstvensters die gekoppeld zijn aan de statusbalk die bij uw aanvraag hoort.  Bekijk hier de procedure die u aanvraag doorloopt.

Twijfel? Bel of mail

Als u twijfelt of u aanvraag voldoende aansluit bij ons donatiebeleid kunt u bellen of mailen met de adviseur in uw regio. 

Subsidie of donatie?

Bij VSBfonds dient u geen aanvraag in voor een subsidie, maar voor een donatie. Overheidsinstellingen en aan de overheid gelieerde instellingen verstrekken subsidies. VSBfonds is geen overheidsorganisatie, maar doneert rendement verkregen uit particulier belegd vermogen.


Lees hier een samenvatting van onze voorwaarden voor sociale projecten en de voorwaarden voor culturele projecten