De Grote Samenspeeldag

Het leukste festival voor kinderen vanaf 6 jaar!

Hou je van spelen, dansen, knutselen en muziek maken? Kom dan zondag 26 juni naar De Grote Samenspeeldag in Nieuwegein. De Grote Samenspeeldag is het leukste inclusieve festival voor kinderen vanaf 6 jaar.

Onvergetelijke dag voor kinderen en ouders 
Er is de hele dag van alles te doen, je kan samen met artiesten muziek maken, gamen, watersporten met kano’s, subs en windsurfsimulators of een DJ-workshop met DJ Cripple X volgen. Door de variatie aan activiteiten is er voor iedereen iets leuks, professionele spelbegeleiders zorgen ervoor dat elk kind mee kan doen. Ouders kunnen aansluiten bij de workshop, waar deskundigen laten zien hoe je kinderen kunt stimuleren om samen te spelen. En natuurlijk kunnen ouders ook genieten van de food trucks, de artiesten, de prachtige locatie én hun spelende kind. 

Alle kinderen samen spelen
De Grote Samenspeeldag wordt georganiseerd door De Speeltuinbende. Zij zetten zich ervoor in dat kinderen samen kunnen spelen. Want door samen te spelen leer je van elkaar en verleg je je grenzen. Daarom zorgt De Speeltuinbende ervoor dat elk kind mee kan spelen en niemand langs de zijlijn staat.

Ook VSBfonds vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen en heeft zich als Beloftemaker aangesloten bij het Samenspeelnetwerk. De belofte is: toegankelijke speelplekken voor alle kinderen, zodat alle kinderen in Nederland drempelvrij kunnen spelen. Speeltuinen helpen kinderen om sociale vaardigheden te leren en hier ontmoeten mensen uit verschillende delen van de buurt of wijk elkaar. In de speeltuin worden buurtactiviteiten georganiseerd die verbindend werken.

Meer informatie
De Grote Samenspeeldag is 26 juni van 11:00 tot en met 16:00 uur op het terrein van Fort de Batterijen in Nieuwegein. Voor meer informatie en aanmelden, kijk op speeltuinbende.nl/degrotesamenspeeldag.