DigitALL: nieuw cultuurloket vandaag live

Cultuurloket DigitALL is een nieuw loket voor grote én kleine culturele instellingen die hun contact met het publiek willen versterken via toepassing van digitale technologie.

Het nieuwe Cultuurloket DigitALL helpt in een driejarig programma meer cultuurinstellingen in het hele land om de kansen die digitale technologie biedt, te verzilveren en zo sterker te worden.

Niet alleen met donaties, maar ook door coaching en workshops aan te bieden, samenwerking te stimuleren en door kennisdeling te organiseren. Theaters, muziekpodia, musea, filmtheaters, festivals en producenten van professionele podiumkunsten kunnen later dit jaar via een open call een donatie aanvragen tot maximaal € 250.000. cultuurloketdigitall.nl.

In dit nieuwe loket continueren zeven private fondsen, waaronder VSBfonds en de Vriendenloterij, hun unieke samenwerking die ze voor coronanoodfonds Kickstart Cultuurfonds in 2020 zijn aangegaan, nu samen met de Gemeente Amsterdam. In de coronacrisis werd digitale technologie al veel gebruikt om het contact met het publiek te behouden en om via de digitale weg een groter, ander publiek te bereiken.