Loket Kickstart Cultuurfonds weer open

Kickstart Cultuurfonds gaat dit jaar bijna € 20 miljoen doneren aan de culturele sector die helaas nog steeds in zwaar weer verkeert. Het doel van dit tijdelijke noodfonds is ondersteuning van de sector bij het coronaproof en live kunnen ontvangen van publiek, zodat iedereen kan blijven genieten van kunst en cultuur. 

Een aanvraag is eenvoudig, bij één loket in te dienen en wordt binnen 4 weken afgehandeld. Het kan onder meer gaan om hygiënemaatregelen, aanpassingen van gebouwen om publiek veilig te ontvangen, het opstarten of aanpassen van coronaproof producties en tegemoetkoming in achterblijvende publiekinkomsten vanwege de anderhalvemetersamenleving.

Nieuw is dat nu ook aanvragen kunnen worden ingediend voor corona-gerelateerde communicatie-inspanningen en kosten die producenten en musea maken om hun producties of tentoonstellingen geschikt te maken voor streaming en online aan te bieden aan publiek.

Een aanvraag doen? Zie: https://kickstartcultuurfonds.nl

Kickstart Cultuurfonds werd in 2020 opgericht op initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation, in samenwerking met een grote groep private cultuurfondsen en het ministerie van OCW. Vorig jaar werd door het fonds al € 16 miljoen uitgekeerd.