Meedoen is de Kunst ondersteunt Gelderse amateurkunst

Zo’n 45% van de Gelderlanders is actief als amateurkunstenaar! De meeste amateurkunstenaars in groepsverband doen dat uit sociale overwegingen. Daarmee draagt amateurkunst stevig bij aan de sociale cohesie in Gelderland. Maar de sector staat onder druk. Er is behoefte aan een gestructureerde aanpak om de amateurkunst onder de aandacht te brengen, de verbinding met de professionele kunsten goed te leggen en de kansen in ook het sociale domein en de zorgsector goed te benutten.

Ontwikkeling van jouw vereniging
Heb je als amateurgroep ontwikkelvragen of heb je een goed idee waarbij je hulp kunt gebruiken? Wil je samenwerken met onderwijs of het sociale domein? Wil je de verbinding zoeken met de professionele kunsten? Dan vind je de inspiratie, informatie en hulp die je zoekt bij Meedoen is de Kunst, hét amateurkunstevent van 2023. Hier leer je hoe hoe je echt iets kunt veranderen in jouw vereniging en welke trainingen je allemaal kunt volgen om jouw vereniging of stichting toekomstbestendiger te maken. Ook ontdek je hoe je aanspraak kunt maken op het Innovatiebudget Meedoen is de Kunst!

Meedoen is de Kunst vindt plaats op 28 maart in Tiel, op 29 maart in Winterswijk, op 30 maart in Apeldoorn en op 3 april in Bemmel. Meedoen is de Kunst is een initiatief van Cultuur Oost, Erfgoed Gelderland, LKCA, Musidesk Rijnbrink, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rabobank, Spectrum, voordekunst en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Deelnemen is gratis, maar vol is vol. Bekijk hier meer informatie of meld je direct aan!