Start campagne ‘Onbeperkt spelen. Ik ben er klaar voor’

Kinderen met een beperking willen ook buitenspelen! Ze willen klimmen, schommelen, lachen en samenspelen. Urenlang. Het SamenSpeelNetwerk – waar VSBfonds ook onderdeel van uitmaakt – start daarom een campagne die buitenspelen en samenspelen gaat bevorderen voor kinderen met een beperking. Het netwerk bundelt de krachten om veel meer speelplekken inclusief te maken. Nu is 1 op de 10 speelplekken geschikt voor deze kinderen. De campagne laat zien dat kinderen met een beperking er klaar voor zijn maar de speeltuin vaak (nog) niet. De uitingen verwijzen naar onbeperktspelen.nl waar je advies kunt krijgen hoe je jouw speeltuin inclusief maakt, waar je op een kaart kunt zien welke speelplekken toegankelijk gemaakt zijn en waar je ervaringen kunt lezen.

Speeltuinen helpen kinderen om sociale vaardigheden te leren. Mensen uit verschillende delen van de buurt of wijk ontmoeten er elkaar. In de speeltuin worden buurtactiviteiten georganiseerd die verbindend werken. Daarom geeft VSBfonds financiële steun voor de creatie van toegankelijke speelplekken. Zodat alle kinderen van Nederland in de toekomst drempelvrij kunnen spelen en ontmoeten. Kijk op deze pagina voor de subsidiemogelijkheden voor een samenspeeltuin bij jou in de buurt.

Over SamenSpeelNetwerk

Om samenspelen voor kinderen met een beperking mogelijk te maken is de hulp van organisaties nodig. Van gemeenten, van maatschappelijke organisaties, van wetenschappers, scholen en bedrijven die speeltuinen aanleggen. Er zijn nu al 50 organisaties die zich hebben aangesloten en Beloftemaker zijn geworden. Met hun belofte, inzet en achterban kunnen we bereiken dat kinderen met een beperking, onbeperkt kunnen samenspelen.

Foto:©SamenSpeelNetwerk