Van Zij naar Wij

De afgelopen drie jaar, deden we verschillende oproepen voor mooie ideeën om discriminatie tegen te gaan of om mensen te leren om hun vooroordelen bij te stellen. Eén van de initiatieven die een donatie ontving, is CNV Jongeren voor het project Van Zij naar Wij.  

Van Zij naar Wij
Jongeren met een migratieachtergrond ervaren meer discriminatie op de werkvloer. En dat laat talenten soms onbenut. Met het project Van Zij naar Wij zet CNV Jongeren zich in om de (werk)omgeving van deze jongeren te veranderen door gesprekken over culturele diversiteit op de werkvloer t e bevorderen. Dit doen ze door jongeren in gesprek te laten gaan. Met elkaar, met vakbonden en meldpunten en binnen organisaties met collega’s.

Interview door CNV Jongeren
Drie vrouwen die ervaring hebben met (arbeidsmarkt)discriminatie deden hun verhaal. Om werkgevers en werknemers – en de hele maatschappij – te laten zien dat de noodzaak hoog is. Bewonderenswaardig hoe deze drie dames over hun negatieve ervaringen durven te praten en dit openbaar willen maken om zo als voorbeeld voor anderen te fungeren die dit meemaken. En om meer bewustzijn te creëren in de rest van Nederland.

Lees hier het hele interview met Kaelin, Aida en Naomi.

Kijk voor meer info over Van Zij naar Wij op de website van CNV Jongeren