Zes nieuwe projecten voor en door Heerlenaren!

Afgelopen december heeft Frisse Wind, een initiatief van Stichting Samen Heerlen, aan zes buurtinitiatieven een donatie toegekend. De zes projecten zullen stuk voor stuk in 2021 van start gaan. Goed nieuws voor de initiatiefnemers, maar zeker ook voor de bewoners van de wijken waar de projecten gaan plaatsvinden! 

In totaal heeft het project Frisse Wind in het laatste kwartaal van 2020 voor ruim 33.000 euro aan donatiegelden mogen toekennen. 

Frisse Wind ondersteunt sinds haar lancering eind september 2020, Heerlenaren bij het verwezenlijken van nieuwe initiatieven voor stad en buurt. Het doel is om mensen en ideeën aan elkaar verbinden, zodat Heerlenaren zich samen inzetten voor een nog prettigere stad of buurt om in te wonen. Naast begeleiding en advies kunnen initiatieven van Heerlenaren en Heerlense vrijwilligersorganisaties en verenigingen aanspraak maken op financiële ondersteuning. Een scout-coach van Frisse Wind helpt hen daarbij op weg naar een donatie-aanvraag. Dit alles wordt mogelijk gemaakt dankzij de Cityboost-regeling van VSBfonds. Heerlen ontvangt voor de periode 2020-2022 een donatie van VSBfonds voor het stimuleren, begeleiden en (financieel) ondersteunen van sociaal maatschappelijke initiatieven van inwoners.

www.frissewindheerlen.nl