Aan de andere kant maakt muziekclip met Tangarine

'Aan de andere kant' is een driejarig theaterproject over de Nederlands-Molukse geschiedenis. Het eerste deel, 'Een tijdelijk verblijf', staat in september en oktober op de planken op drie locaties in Groningen en Drenthe. Folkduo Tangarine maakte samen met een Moluks gelegenheidskoor voor 'Aan de andere kant' de openingssong voor de voorstelling: Toma Maju Trus. Een potentiële zomerhit waarbij de clip je letterlijk van de éne naar de andere kant laat kijken.

Tangarine

Tangarine, het folkduo dat landelijke bekendheid kreeg door hun tijd als huisband bij De Wereld Draait Door, groeide op in Assen. Op de vraag of ze een song voor de voorstelling wilden schrijven, zeiden ze direct ja. “We hadden Molukse vrienden op school. Het is goed om hun verhaal te helpen vertellen op een genuanceerde manier. Bijzonder ook om in het Nederlands te zingen. Doen we normaal niet, maar pakt hier best goed uit.” 

Toma Maju Trus

Toma Maju Trus heet de song en geeft de toon aan van de voorstellingenreeks; “de geschiedenis tussen Nederlanders en Molukkers is veelbewogen”, vertelt projectleider Anne van Slageren, “en daarom is het essentieel dat we naar elkaars verhaal luisteren en elkaar proberen te begrijpen. Alleen dan kunnen we met elkaar door, ‘toma maju trus’!” De titel werd gekozen en ingezongen door vijf Molukse zangeressen, verbonden aan het theaterproject: Mina Ferdinandus, Lily Latuheru, Aïsha Matitaputty, Stephany Parera en Natasja Wattimena. Toen ze de eerste keer de songtekst van Arnout en Sander Brinks van Tangarine hoorden, kregen ze meteen inspiratie. De titel is Maleis voor ‘we zullen doorgaan’, afgeleid van een lied voor het samen roeien in de prauw.

De speellijst (de voorstellingen spelen twee keer op één avond)

  • Woensdag 19 t/m zaterdag 22 september om 19.30 en 21.15 in de Molukse kerk in Appingedam
  • Woensdag 26 t/m zaterdag 29 september om 19.30 en 21.15 in de Molukse kerk in Hoogkerk
  • Woensdag 3 t/m zaterdag 6 oktober om 19.30 en 21.15 in de Waterstaatkerk in Bovensmilde

Kaarten voor de try-outs op zaterdag 15 en dinsdag 18 september in de Molukse kerk in Appingedam kosten €10,00 per stuk. Kaarten voor de reguliere voorstellingen €12,50. Te koop via www.adak-theater.nl