Archeohotspots

ArcheoHotspots genomineerd voor Grote Archeologie Prijs

De ArcheoHotspots zijn genomineerd voor Grote Archeologie Prijs, voor het project dat het beste inspeelt op de presentatie van archeologie en het vertalen en verbeelden daarvan richting het publiek. De Grote Archeologie Prijs wordt dit jaar voor de 3e keer uitgereikt op 28 oktober, tijdens de Nacht van de Geschiedenis.

ArcheoHotspots zijn plekken waar het publiek participatief kennis kan maken met het Nederlandse Archeologisch onderzoek. Mensen kunnen gratis binnenlopen en meehelpen met (de uitwerking van) archeologisch onderzoek. Zo kunnen bezoekers nu op sommige plekken materiaal uit opgravingen sorteren of mee helpen puzzelen met scherven uit bijvoorbeeld een beerput. Ook worden activiteiten, lezingen en excursies georganiseerd over opgravingen en archeologie in het algemeen. De bezoekers komen letterlijk in contact met het verleden.

7 Hotspots 

Er zijn momenteel zeven vaste Hotspots: Amsterdam, Arnhem, Castricum, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Nijmegen en Utrecht. Het komende jaar zullen verschillende nieuwe ArcheoHotspots worden geopend. Daarnaast worden er onder andere tijdens de Nationale Archeologiedagen lokaal tijdelijke ArcheoHotspots georganiseerd.

De ArcheoHotspots krijgen financiële ondersteuning van VSBfonds.

Stem!

Breng ook uw stem uit op de ArcheoHotspots via degrotearcheologieprijs.nl

 

Op de website ArcheoHotspots.nl vindt u meer informatie over de Hotspots.