Bernt Schneiders staat stoel af aan Zineb Boudraa (15 jaar)

VSBfonds is trotse deelnemer aan de zesde editie van JINC Baas van Morgen. Vandaag staat VSBfonds directeur Bernt Schneiders voor een dag zijn stoel af aan Zineb Boudraa  leerling van het Globe College uit Utrecht.  VSBfonds maakt deel uit van een groot gezelschap: in totaal doen maar liefst 317 ‘bazen’ in Nederland mee aan het evenement. 

Met Baas van Morgen willen VSBfonds en JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, de aandacht vestigen op het feit dat een succesvolle loopbaan niet voor iedereen is weggelegd. Want wie geboren wordt in een omgeving met veel armoede en weinig rolmodellen, heeft minder kans om het ver te schoppen dan leeftijdsgenootjes uit rijkere wijken. Hoe slim of talentvol hij verder ook is.

Onze jonge baas staat de 23ste een spannende dag te wachten. Zineb zal thuis worden opgehaald en naar haar nieuwe baan (voor een dag) worden gereden. Aangekomen bij VSBfonds neemt ze voor een dag het stokje over van de directeur en zal ze een aantal opdrachten moeten uitwerken. Daarna volgt een bezoek aan Museum Sterrenwacht Sonnenborgh waar ze kennis maakt met de directeur. Na de lunch gaat ze aan het werk bij VSBfonds en zal ze haar opdrachten bespreken met directeur Bernt Schneiders. 


Over JINC

Ieder kind heeft talent. Ook de honderdduizenden Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin ieder kind kansen krijgt.  

Om dat te bereiken, helpen we kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 47.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.  

 

JINC werkt samen met het onderwijs en partners uit het bedrijfsleven. Hun financiële steun en expertise zijn onmisbaar. De partners krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in hun bedrijf. Ze versterken hun binding met de maatschappij en bieden werknemers een inspirerende ervaring.  

 

Daarom zeggen we graag: iedereen groeit met JINC.