Leuk voor de voorjaarsvakantie: Bekijk het maar! In het Scheepvaartmuseum

In Het Scheepvaartmuseum zijn tijdens de voorjaarsvakantie (16 t/m 24 februari 2019) veel extra activiteiten rond het thema 'Anders kijken'. Ziet die ander ook wat ik zie? Zie je iets anders als je met muziek kijkt? Is dat erg, of juist fijn? En kun je iets tekenen zonder te kijken naar je handen? In de voorjaarsvakantie ontdekken bezoekers - oud en jong - hoe dat zit.

Familie doe-rondleiding - Samen zie je meer! (6-12 jaar)


Schilderijen kùnnen soms saai lijken, maar de bezoeker die beter kijkt, blijkt toch meer te zien. Samen met een enthousiaste museumgids gaan kinderen op zoek naar leuke details en vreemde verhalen. Hoe goed kijk je zelf? En hoe goed kan muziek helpen?
16 t/m 24 februari, dagelijks
11.00 - 14.00 uur
families met kinderen vanaf 6 jaar

Mini-bioscoop (3+) met de animatiefilm 'Elias: Alle ankers vooruit'


Speciaal voor de voorjaarsvakantie toveren we één ruimte om tot mini-bioscoop met de animatiefilm 'Elias: Alle ankers vooruit'. Natuurlijk is er popcorn verkrijgbaar en extra leuk: kinderen kunnen gratis naar binnen met een museumkaartje (vol=vol). Tijdens een grote storm krijgt Elias een noodoproep vanuit de Grote Haven: er is een schip in gevaar! De animatiefilm 'Elias: Alle ankers vooruit' is voor de allerkleinsten (3+), Nederlands gesproken en duurt ongeveer 70 minuten.
16 t/m 24 februari, dagelijks
10.00 - 16.00 uur (meerdere voorstellingen)
leeftijd: 3+

Tekenen met papier op je buik


Eindig je dag in het museum liggend op de grond onder de prachtige overkapping van het Open Pleyn. Probeer het lijnenspel boven je hoofd uit te pluizen. Teken wat je ziet zonder te kijken wat je handen doen. En, hoe is het resultaat?
16 t/m 24 februari, dagelijks
14.00 - 16.30 uur
alle leeftijden

Kids Vakantie- werkplaats - Maak een 3D-schilderij (6-12 jaar)


In de Kids Vakantiewerkplaats maken kinderen van een plat schilderij een 3D-werkstuk. Zo zien zij meteen hoe schilders geworsteld hebben om ‘diepte’ in een schilderij te krijgen. Welke trucjes hebben zij daarvoor bedacht?
16 t/m 24 februari, dagelijks
11.00 - 13.30 uur
leeftijd: vanaf 6 jaar

Schminken (3+)


Kijk in de spiegel! Laat je deze vakantie vrolijk schminken door onze schminkartiest. Deze activiteit is geschikt voor families met kinderen van 3 jaar en ouder.
16 t/m 24 februari, dagelijks
12.00 - 16.00 uur
leeftijd: vanaf 3 jaar

Laatste kans: rondleiding schilderijen (voor volwassenen)


De tentoonstelling ‘De Schilderijen’ laat een aantal van de mooiste maritieme schilderijen uit de collectie van het museum zien. Van het 5 meter brede schilderij van de Slag bij Gibraltar van Van Wieringen, tot het bruisende schilderij van Mesdag met schepen op het strand. Laat u nog eenmaal meenemen door een van onze museumgidsen om te kijken naar wat u waarschijnlijk nog niet gezien heeft.
16 t/m 24 februari, dagelijks
11.00 - 14.00 uur
volwassenen

Alle activiteiten zijn gratis met een museumentreebewijs. Gratis entree met Stadspas en Museumkaart. Aanmelden kan op de dag zelf bij de informatiebalie op het Open Pleyn. Meer info: www.hetscheepvaartmuseum.nl/voorjaarsvakantie