VSBfonds steunt initiatieven van muse om meer uitstraling en meer bezoekers te realiseren

Stadsmusea staan samen sterker

Vijf stadsmusea in Nederland zijn recent een meerjarige samenwerking aangegaan. Het gaat om het Stedelijk Museum Zutphen, het Westfries Museum in Hoorn, Gemeentemuseum het Hannemahuis in Harlingen, het Markiezenhof in Bergen op Zoom en Museum Gouda. Met medewerking van het Rijksmuseum wordt de komende jaren een serie van reizende tentoonstellingen samengesteld met de identiteit van Nederland als rode draad. Door deze samenwerking kunnen de vijf musea meer presteren en bereiken dan elk afzonderlijk.

Uit het Rijksmuseum
De vijf stadsmusea hebben de volledige medewerking gekregen van het Rijksmuseum om hun ambitie vorm te geven. Voor elke aflevering kunnen de musea putten uit bekende en onbekende kunstwerken uit de 17e, 18e en 19e eeuw. De selectie werken uit het Rijksmuseum wordt door de stadsmusea voor elke tentoonstelling aangevuld met kunstwerken uit de eigen collectie en met werk van hedendaagse ontwerpers of kunstenaars. Voor de eerste aflevering ‘Lage Landen’ geeft designduo Atelier NL een verrassende invulling aan het element ‘Aarde’.

Tentoonstelling Lage Landen
De titel van de eerste tentoonstelling is Lage Landen en is sinds 27 januari voor het publiek in Zutphen open. Na Zutphen gaat Lage Landen op reis naar Hoorn, Harlingen, Bergen op Zoom en Gouda. Waarom VSBfonds dit initiatief steunt, leest u hier.