Toegankelijkheidscertificaat voor het Dorpshuis de Klink

Donderdag 7 april jl. ontving het team van dorpshuis de Klink in Nieuw-Dordrecht het toegankelijkheidscertificaat. Het dorpshuis is recent ingrijpend gemoderniseerd waarbij alle maatregelen zijn genomen voor een goede toegankelijkheid voor iedereen. Jong of oud, met of zonder beperking.

‘Iedereen doet mee’ is het motto van VSBfonds. Dat geldt ook voor de bezoekers van ontmoetingsplekken en culturele instellingen. Toch zijn er soms fysieke belemmeringen die dit verhinderen waardoor mensen met een beperking geen goede toegang hebben tot een voorziening. In de praktijk blijkt deze toegankelijkheid voor iedereen vaak moeilijker te realiseren dan gedacht. Een accommodatie heeft bijvoorbeeld een mindervaliden toilet terwijl de entree van het gebouw niet toegankelijk is voor mensen in een rolstoel. Een toegankelijkheidsadvies kan je helpen.

VSBfonds vraagt bij grotere aanvragen voor nieuwbouw, verbouw of renovatie om een toegankelijkheidstoets te laten uitvoeren. Dorpshuis de Klink voldeed glansrijk aan alle toetsingscriteria en ontving daarmee het toegankelijkheidscertificaat.

Meer weten over dit ontwerp? Kijk dan op onze webpagina: Toegankelijkheidstoets