Voorjaarsvakantie: ga op reis naar Het Scheepvaartmuseum

Tijdens de voorjaarsvakantie (24 februari t/m 4 maart) reizen bezoekers, jong en oud, door Het Scheepvaartmuseum. Zij kunnen de wereldkaart van 2 bij 3 meter van Joan Blaeu uit 1648 bewonderen, meetekenen aan een reuzenkaart op de binnenplaats of voor het laatst aan boord stappen van De Zeereis. Er is een familieverhaal over heimwee, een avontuur met Rinus de Rat en de nieuwe virtuele tijdreis Dare to Discover. Ga mee op reis en kijk voor het hele programma op www.hetscheepvaartmuseum.nl/voorjaarsvakantie.

Teken mee aan Blaeu's wereldkaart

Tijdens de weekenden in de voorjaarsvakantie tekenen jong en oud mee aan een kopie van de wereldkaart van Joan Blaeu, die nog veel groter is dan het origineel. De kaart van 100 m2 bestaat uit 304 vlakken. Iedereen tekent een deel van de kaart. Zo wordt de kaart door de hulp van bezoekers steeds groter. De bijzondere details van de kaart van Blaeu, zoals een lama, een gordeldier, olifanten, struisvogels en zeemonsters komen als pop-up object in de kaart tot leven.

 

Wanneer?  24 - 25 februari en 3 en 4 maart.

Hoe laat? Tussen 12 - 16 uur, elk kwartier.

Voor wie? Voor iedereen die van kaarten en tekenen houdt, van 3 t/m 99 jaar oud.

Aanmelden? Op de dag zelf bij de kassa in het museum (beperkte capaciteit).

 

Kleuterprogramma: de Reddende Rattendokters

Een nieuw avontuur van Rinus de Rat, de mascotte van Het Scheepvaartmuseum. Dit keer is Rinus wat verdrietig want hij is ver van huis. Hij vraagt om hulp van onze jongste bezoekers; de reddende rattendokters (voor kinderen vanaf 3 jaar).

 

Wanneer? 26 februari t/m 2 maart

Hoe laat? Om 11.45 en 13.45 uur.

Voor wie? Voor iedereen vanaf 3 jaar oud.

Aanmelden? Op de dag zelf bij de kassa in het museum (beperkte capaciteit). 

 

Familieverhaal: Heimwee!

Iedereen kent het en sommige mensen hebben er echt last van: heimwee. Heimwee gaat over afscheid nemen, elkaar missen en het verlangen om elkaar weer in de armen te kunnen sluiten. In De Zeereis zit een verhaal van de jonge Gerrit die terugverlangt naar huis. Aan de hand van zijn brieven vertelt een museumgids een ontroerend verhaal voor jong en oud. Voor tissues wordt gezorgd!

 

Wanneer? 26 februari t/m 2 maart.

Hoe laat? Om 12.30, 12.45, 13.00 en 13.15 uur.

Voor wie? Voor iedereen vanaf 8 jaar oud.

Aanmelden? Op de dag zelf bij de kassa in het museum (beperkte capaciteit).