Repair Cafe

VSBfonds: MAEX Impuls Zeeland 6 - 13 mei a.s.

'Versterk je buurt!' is de naam van de MAEX Impuls Zeeland die van 6 mei (10.00 uur) tot en met 13 mei 2020 (22.00 uur) open staat voor aanvragen van sociale initiatieven uit de provincie Zeeland. Deze impuls is bedoeld voor initiatieven die bouwen aan sterke buurten, dorpen en gemeenten. Initiatieven waardoor mensen elkaar (beter) leren kennen, elkaar ontmoeten, zich ontwikkelen en actief meedoen in hun buurt of wijk.

De MAEX Impuls is een fonds voor (bestaande) initiatieven die hun organisatiekracht willen versterken. Een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is. MAEX Impuls Zeeland is een onderdeel van MAEX Zeeland; het platform dat helpt om social impact te maken en te meten. MAEX Zeeland is een initiatief van Provincie Zeeland, Rabobank Walcheren/Noord-Beverland, Gemeente Vlissingen, Gemeente Tholen en MAEX. VSBfonds neemt het initiatief om in 2020 het fonds te vullen.

Gedeputeerde Harry van der Maas: “Er zijn in Zeeland inmiddels mooie initiatieven om de leefbaarheid van wijken en buurten te verbeteren. Dat is heel positief. Oog hebben voor elkaar, op welke manier dan ook, is in deze tijd erg belangrijk. Daarom wil ik iedereen, juist nu, stimuleren om nieuwe initiatieven te ontwikkelen of bestaande initiatieven verder op gang te helpen!”

Waar is de impuls voor bedoeld?

Misschien nu wel meer dan ooit, is er tijd, ruimte en vooral behoefte om sociale initiatieven te versterken en te professionaliseren. Denk aan de website up to date (laten) maken, hulp bij het ontwikkelen en schrijven van een meerjarenplan, financieel advies, het organiseren van webinars, het opzetten van een administratie of een webshop (laten) ontwikkelen. Zodra het maatschappelijke leven weer op gang komt wordt er een inhaalslag verwacht. Na ‘social distancing’ zal ‘sociale cohesie’ hard nodig zijn. Er zal dan een groot beroep worden gedaan op initiatieven die bouwen aan sterke wijken en buurten.

Bernt Schneiders, directeur VSBfonds: “VSBfonds richt zich op de ontmoeting en verbinding tussen groepen mensen die naar elkaar omzien. Dat is belangrijk voor leefbare buurten en wijken en we zien in deze tijd extra goed wat daarvan de waarde is.”

Drie impulsen

Deze MAEX Impuls is de eerste van drie Impulsen dit jaar, die worden mogelijk gemaakt door VSBfonds. Voor de volgende twee Impulsen is het voor andere (Zeeuwse) fondsen en bedrijven mogelijk om (financieel) aan te sluiten en zo hun steentje bij te dragen.

Schneiders: “Wij willen met deelname aan de Impuls Zeeland een bijdrage leveren aan de vergroting en verduurzaming van de impact van lokale Zeeuwse initiatieven.”

Aanvraag indienen

Aanvragen indienen voor ondersteuning kan online via MAEX.nl. Op de website is informatie te vinden over de Impuls en over de voorwaarden. De Impuls wordt online afgehandeld, waardoor deze nu gewoon door kan gaan.