Heb je een leuk idee voor jouw buurt, maar heb je daar meer mensen en geld voor nodig? Misschien is deze workshop dan iets voor jou. Voor Je Buurt helpt initiatiefnemers om geld bij elkaar te halen. Maar ze helpen je ook hoe je je initiatief meer bekend maken, zodat er meer mensen mee kunnen helpen. 

Op 7 april en 1 juni organiseert VSBfonds in samenwerking met Voor JBuurt een online workshop “Crowdfunding en campagne voeren”. Met een crowdfundingcampagne zamel je geld in, maar zorg je ook voor bekendheid van je initiatief. 

In deze workshop ga je actief aan de slag met het voorbereiden van een crowdfundingcampagne. Meedoen is gratis, maar schrijf je snel in want er zijn slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar. 

Voor wie?  

Deze workshop is bedoeld voor mensen met een goed idee voor hun buurt, dorp of stad maar  daar geld voor nodig hebbenBij crowdfunding zoek je een grote groep mensen, die een klein bedrag inleggen. Zo vorm je een groep mensen die zich betrokken voelt bij je project en wil meehelpen om er een succes van te maken. Bij crowdsourcing ondersteunen mensen je, door bijvoorbeeld een vrijwilligerstaak op zich te nemen.  

De workshop 

Tijdens de workshop richten we ons het bereiken en enthousiasmeren van mogelijk crowdfunders voor jouw initiatief. We gaan aan de slag met het versterken van je verhaal en het bedenken van acties en activiteiten om dit doel te bereiken. Hierbij bespreken we hoe je met een haalbaar doelbedrag, een goede opbouw in je campagneplan en leuke beloningen zorgt voor een succesvolle crowdfundingcampagne. We geven je veel inspirerende en praktische voorbeelden van de meer dan 1000 initiatieven die via voorjebuurt.nl of een van onze andere platforms een campagne hebben gevoerd. Je gaat dus niet alleen naar huis met tips en tricks, maar ook met concrete ideeën en een eerste opzet van je eigen campagne! Ook vertellen we je meer over de bijdragen van partners aan jouw crowdfundingcampagne. Als je start met een campagne maak je namelijk kans op een bijdrage vanuit VSBfonds.

Ja, ik meld me aan voor "Workshop: financier je buurtinitiatief met crowdfunding "