Tijdelijk museum in voormalige Bijlmerbajes

In de voormalige Bijlmerbajes is een tijdelijk museum gevestigd; open tot 1 januari '18. De tijdelijke tentoonstelling zoekt de verbinding met de nieuwe bewoners in het, eveneens tijdelijke, asielzoekerscentrum.

Aan 12 kunstenaars is gevraagd om nieuw werk te maken. De tentoonstelling zelf is 'work in progress': een aantal deelnemende kunstenaars en ontwerpers werkt de komende periode nog verder aan hun opdracht.

Kenmerkend voor de tentoonstelling is de beperkte bewegingsruimte. Wat overeenkomt tussen de vroegere gevangenen en de huidige vluchtelingen en statushouders is de situatie van isolement waarin mensen zich zonder familie en vrienden ontheemd en afhankelijk voelen.

Deelnemende kunstenaars

Gali Blay, Maze de Boer, Melanie Bonajo, Teun Castelein, Eddie the Eagle Museum, Circus Engelbregt, Jan Hoek, Leonard van Munster, Richard Niessen, Jan Rothuizen, Mayra Sérgio, Mounira Al Solh, Sander Wassink.

Bezoek het museum

Elk uur worden er rondleidingen gegeven door de museummedewerkers, een team van jonge Amsterdammers en nieuwkomers. Zij vertellen u meer over de geschiedenis van het gebouw en de kunstwerken in de tentoonstelling.
Meer informatie vindt u op de website van het Tijdelijk Museum.

Aandacht van de pers

Niet alleen de bezoekers zijn enthousiast, er is ook veel media-aandacht. Zo verscheen er onlangs zelfs een artikel in The New York Times.

 

Het Tijdelijk Museum is mede mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage van VSBfonds.

Sluiten